Informacije in rezervacije na 059 078 478

Intervju z Ano Drev

Intervju z Ano Drev
avgust 18, 2017 Tadej

Intervju s simpatično vrhunsko smučarko Ano Drev

V Galactici ste mogoče že opazili kar nekaj znanih obrazov in med njimi je tudi naša vrhunska smučarka Ana Drev, ki je v poletnih mesecih trenirala pri nas. Simpatična športnica nam je odgovorila na nekaj vprašanj in vam razkrila kakšni so njeni cilji za prihajajočo sezono, kakšni so njeni rituali pred tekmo in še veliko več. 

 • Ana, kdaj si začela svojo športno kariero? Kaj te je tako navdušilo, da si se izmed vseh športov zaljubila prav v smučanje?
  Pri petih letih sem prvič stala na smučeh, moj oče je bil trener v Velenjskem smučarskem klubu, takrat je že trenirala moja sestra, tako da je bilo nekako spontano, da sem poskusila tudi jaz. Bolj resno pa sem začela čez nekaj let. Moji starši mi povejo, da so me vedno komaj dobili iz smučišča, tako sem bila zagnana že od samega začetka.
 • Kako bi s tremi besedami opisala tvoje občutke ob smučanju?
  Lahkotnost, osredotočenost, harmonija gibov (kadar mi gre dobro:)
 • Kako v ekipi organizirate treninge na snegu čez leto, glede na to, da je smučanje izrazito zimski šport? Kakšni so tvoji treningi med poletjem?
  Tekmovanja so koncentrirana na zimsko polletje- od oktobra do aprila, vse ostalo so treningi na ledenikih in avgusta v Južni Ameriki, tako da povprečno naberemo pred prvo tekmo okoli 40-50 smučarskih dni. Vse ostalo so kondicijski treningi in nekaj počitnic po koncu sezone.
 • Kdo je tvoj vzornik, oziroma najbolj zanimiva oseba, ki si jo spoznala od kar se ukvarjaš s smučanjem?
  Spoznala sem ogromno zanimivih oseb, težko bi izpostavila eno. Ko sem bila mlajša so bili moji vzorniki vsi naši smučarji, zelo se spomnim kako sem navijala za njih na Olimpijskih igrah v Lilehamerju, kjer so osvojili 3 medalje. V zadnjih letih pa si večkrat pogledam posnetke Teda Ligetya.
 • Kako kombiniraš smučanje oz. treninge z zasebnim življenjem, partnerjem, družino?
  Več časa smo skupaj poleti, prav tako se mi občasno pridružijo pozimi, sploh kadar sem dlje časa odsotna.
 • Kdaj si lahko privoščiš oddih in kam se najraje odpraviš na počitnice?
  V zadnjih letih se odpravim na počitnice aprila po koncu sezone, ponavadi v bolj tople kraje.
 • Ali moraš strogo paziti na prehrano, kako izgleda tvoj vsakdanji obrok? Ali so ti všeč proteinski šejki in čokoladice, ki so na voljo tudi v Galactici?
  Pazim, da vedno dovolj pojem, sploh po napornih treningih. Čokoladic si še nisem uspela pogledat, upam da si jih bom lahko v kratkem.
 • Kako priprave na tekme izgledajo pri tebi? Imaš kakšne posebne rituale, načine sproščanja pred tekmo ipd.?
  Niti ne, ponavadi je isti postopek, ogled proge, ogrevanje, vizualizacija postavitve in še zadnje ogrevanje pred tekmo, da imaš ogreto in pripravljeno telo ter strnjene misli.
 • Ana, kakšne cilje si si zastavila za nadaljevanje tvoje kariere?
  Nastopati čim bolj konstantno ter pri vrhu na tekmah Svetovnega pokala. Vedno sem imela rada velika tekmovanja, tako da se že veselim Olimpijskih iger prihodnje leto.
 • Pogosto treniraš v Wellness in športnem centru Galactica. Kaj ti je v fitnesu v Galactici najbolj všeč, zakaj si se odločila ravno za Galactico?
  V fitnesu imam vse, kar potrebujem- od fitnes naprav do manjših dvoran, kjer lahko treniram individualno.
 • Nam lahko zaupaš kakšno anekdoto ali kakšen zanimiv dogodek, ki se ti je zgodil na kakšni tekmi ipd.?
  Hm, enkrat sem se zaspala, drugič pa že odšla v hotel, ker sem mislila, da se ne bom uvrstila v drugi tek. To je bilo na Svetovnem pokalu. Pa sem na potem šla nazaj, ker sem se na koncu uvrstila.
Creampie